Home » Tors bästa spartips!

Tors bästa spartips!

Det är många som frågar mig om jag har några enkla tips för att kunna spara mer i sin privatekonomi och i vardagslivet. Så tänkte därför dela med mig av de bästa tipsen som jag vet, som garanterat minskar era utgifter.

 

Matlåda till lunch!

Lunch är något vi äter varje dag och köper man den ute varje dag så kan det kosta kring 70 kronor per dag. Har du istället med dig matlådor till lunch med rester från gårdagens middag eller hemlagad mat för just lunchsyftet. Det kommer ge dig en besparing på minst 50 kronor per dag.

 

låd

Tänk på slöseriet!

Det är väldigt många som har satt i rutin att köpa morgonkaffet påväg till jobbet eller kanske en flaska vatten när man känner sig törstig. Lika mycket som man kan spara in på lunchen kan man spara in på drycken. Investera i en termosmugg, ha en flaska vatten hemifrån med dig när du går hemifrån och ändra rutinerna.

 

Transportsträckorna!

Ett ypperligt spartillfälle är att ställa bilen och istället ta cykel, gå eller åka kommunalt. Detta är både bra för plånboken och för kroppen!

 

Ditt skräp är någon annan skatt!

Nu för tiden är det nästan för enkelt att sälja av saker som du kanske i vanliga fall hade stuvat undan i källaren eller till och med kastat ut. På Tradera eller Blocket kan du enkelt sälja dina saker och tjäna en slant till sparkassan.

 

Tänk över priserna!

När du ska handla mat så är det fördelaktigt att kolla upp vilka saker som är på extrapris och skriva en tydlig lista som du följer till punkt och pricka. Spontanköp i mataffären blir ofta en dålig vana och en dyr sådan.

Något som även är smart i detta läget är att lägga upp en veckomatsedel i början av veckan som man handlar hem till och håller sig till. Detta reducerar mängden tillfällen i mataffären och därav reduceras priset med spontanköp inräknat.

 

Lycka till!

 

 

peng